ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΦΕΤ
- Κατηγορία: Νέα
- Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 13:15
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΦΕΤ
ΒΑΣΕΙ ΥΑ 14708 / 17-08-2007 (1616 Β΄)
Το EUROLEARNING Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Πρότυπο Πιστοποιημένο Κέντρο Εκπαίδευσης Στελεχών Επιχειρήσεων, Φορέας Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού με στόχο την αναβάθμιση, εξειδίκευση και πιστοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων, μέσω του έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού του, υλοποιεί και προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίησης από τον ΕΦΕΤ (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) αναφορικά με τις Βασικές Αρχές Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων.
Στη συνέχεια, σας παραθέτουμε τις σχετικές πληροφορίες του Προγράμματος:
Ποιους αφορά; |
Το προσωπικό των επιχειρήσεων που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων. |
|
Σε ποιους απευθύνεται; |
Ø Αρτοποιεία, Φούρνοι, Ζαχαροπλαστεία Ø Καφετέριες, Brasserie Ø Εστιατόρια Ø Μανάβικα, Mini Market, Λαϊκές Αγορές Ø Παντοπωλεία, Κρεοπωλεία, Αγορές Κρεάτων Ø Ψαράδικα, Αγορές Ψαριών Ø Εργαζόμενοι κουζίνας & service κατασκηνώσεων & παιδικών σταθμών Ø Catering και άλλα |
|
Υπεύθυνος για την εκπαίδευση; |
Υπεύθυνος για την εκπαίδευση του προσωπικού είναι ο υπεύθυνος της επιχείρησης. Η μη εκπαίδευση του προσωπικού επιφέρει πρόστιμα που βαραίνουν την επιχείρηση. |
|
Στόχος |
Τα προγράμματα αυτά αποσκοπούν στη διασφάλιση της ποιότητας, την παραγωγή ασφαλών προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή σύμφωνα με τον Κανονισμό 852/2004 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2004 για την υγιεινή των τροφίμων. |
|
Τι προγράμματα προβλέπονται |
Προγράμματα επιπέδου 1 Αφορούν κατάρτιση απλών χειριστών σε γενικά θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Ελάχιστη διάρκεια : 8 ώρες μέσω τηλεκατάρτισης (on line κατάρτιση). Ελάχιστο περιεχόμενο του προγράμματος : όπως περιγράφεται στο συνημμένο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΕΠΙΠΕΔΟ 1. |
|
Πότε γίνονται |
Οι αιτήσεις για έγκριση των προγραμμάτων πρέπει να υποβάλλονται έγκαιρα (40 τουλάχιστον ημέρες) πριν την έναρξη του προγράμματος για να υπάρχει το χρονικό περιθώριο γνωμοδότησης από τον ΕΦΕΤ. |
|
Πόσο διαρκούν |
Προγράμματα επιπέδου 1 1 ημέρα - 8 ώρες |
|
Διαδικασία Εξετάσεων |
Στο τέλος του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι υπόκεινται σε εξετάσεις προκειμένου να αξιολογηθούν. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής εξέτασης (e-exam) καθώς και με την χρήση του ακόλουθου ηλεκτρονικού συνδέσμου: https://ops-efet.gr/public/nea-eksetasi: Η αξιολόγηση και η κατάρτιση του τελικού πίνακα των επιτυχόντων γίνεται με μέριμνα των τριμελών επιτροπών που ορίζονται από το Δ.Σ. του ΕΦΕΤ σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 3438/2006. |
- Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ενημερωτικό εκπαιδευτικό υλικό με την έναρξη του σεμιναρίου.
- Με την υποβολή των αιτήσεων ανά άτομο, λαμβάνεται Βεβαίωση από τον Φορέα EUROLEARNING Κ.Δ.Β.Μ., προκειμένου να είναι καλυμμένος ο υποψήφιος εκπαιδευόμενος, καθώς και η επιχείρηση που τον απασχολεί, έως ότου υλοποιηθεί το Πρόγραμμα σε περίπτωση ελέγχου.
Η εκπαίδευση υλοποιείται από εισηγητές του ΕΦΕΤ που διαθέτουν πολυετή τεχνογνωσία και εμπειρία στην εκπαίδευση προσωπικού που ασχολείται με την επεξεργασία, αποθήκευση, μεταφορά, διακίνηση και διάθεση τροφίμων, αλλά και στη διδασκαλία των απαιτούμενων αρχών Υγιεινής και Ασφάλειας, που οφείλουν να διέπουν τον κλάδο των τροφίμων.